• 0400800182
 • myynti@palveluita.info

  Asunnon voi myydä itse 

  Koira

   Asunnon myynnissä säästää huomattavan summan kiinteistövälittäjän palkkiota (myyntihinnasta n. 2.5-4%) ja muista kuluista. Kun myydään itse asunto, silloin täytyy ottaa selville niistä asioista ja asiakirjoista, jotka asunnon myymiseen liittyy. Nämä eivät ole vaikeita asioita. Asuntoa esiteltäessä kiinnostuneille ostaja ehdokkaille pitää asunnon olla myyvän näköinen (ja siisti). Kaikki esitteet ja myynti-ilmoituksissa käytetyt valokuvat oltava hyviä ja laadukkaita, että saat ostajia kotiisi myyntiesittelyyn.

   Kun päättää asunnon myydä itse, täytyy ensin ottaa selville muutamia asioita. Koska yleensä myytävä asunto on kerrostalo, rivitalo, paritalo tai jokin muu asunto-osake, tarvitaan tämän myymiseen osakekirjat. Nämä osakekirjat voivat olla pankin säilytyksessä. Lisäksi tarvitaan isännöitsijältä saatavat tuoreet asiapaperit (laissa kerrotaan kuinka vanhat asiakirjat saavat olla): toimintakertomus, tase ja pohjapiirros, yhtiöjärjestys, tuloslaskelma ja tietenkin isännöitsijäntodistus. Jos myytävä asunto ei ole oma, sen myyntiin tarvitaan valtakirja ja mahdollisesti muita asiakirjoja. Lisäksi kannattaa harkita kuntotarkastuksen teettämistä, josta saatua raporttia voi käyttää myös myyntivalttina. Vähintään kosteiden tilojen mittaukset tulisi ennen kaupantekoa suorittaa.

  Asunnon tärkein myyntiin vaikuttava selvittäminen on oikea pyyntihinta (pyydettävä hinta) asunnosta. Myös selailemalla omaa asuntoa vastaavien ja samalla alueella myytävien asuntojen hintoja pääsee selvittämään mitä omasta asunnosta voisi pyytää. Kannattaa muistaa, että ylihinnoittelu yleensä vieroittaa heti kättelyssä muuten potentiaaliset ostajaehdokkaat. Nämä eivät vaivaudu tulemaan asuntoesittelyyn ylihinnoittelun seurauksena.

  Omaa asuntoa voi yrittää myydä laittamalla ilmoituksen paikalliseen sanomalehteen tai internetin asuntomyyntipalveluihin, ilmoitus kannattaa laittaa hyvän näkyvyyden ja markkinoinnin vuoksi myös PalveluitaINFO hakemistoon missä ilmoitus räätälöidään hakukoneille sopivaksi ilmaiseksi. Tiedämme miten asunnon myynti-ilmoituksesta saadaan mahdollisimman selkeä ja informatiivinen sekä perustiedot asunnosta esim. tietoa taloyhtiöstä ja remonteista, tietoa asumiskustannuksista, tietoa materiaaleista, varusteista ja lämmityksestä, hintatiedot, yhteystiedot ym.

  Rekisteröidy täytä ilmoituksen tiedot (autamme täyttämisessä), asuntosi on myytävänä hakemistossa niin kauan kun asunto myydään (ellei muuten peruta myynti-ilmoitusta).

  Käytä hakuna valitse: tyyppi/MALLI ilmoitus, ilmoita vapaamuotoisesti, kuitenkin niin että myyntikohteesta saa oikean käsityksen.

  Tiedustele, myynti(at)palveluita.info tai liity, ensin rekisteröidy sitten lisää ilmoitus 

  Huom! Markkinoimme kohdettasi monin eri tavoin!

  Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Yritysesittely paketit

  Rekisteröityminen PalveluitaINFO hakemistoon ei sido sinua mihinkään.

  Kun olet kirjautunut tutustu Tuki valikon tietoihin esim. Yrityksen lisääminen

  Tietoa hakemistosta

  PalveluitaINFO on ammattimainen ja luotettava yrityshakemisto. Voit nyt luoda ammatillisen yrityshakemiston, josta olet aina unelmoinut.

  Voit luoda ja hallita tehokkaasti minkä tahansa tyyppisiä hakemistoja.

  PalveluitaINFO
  Sinikalliontie 14, 02630 Espoo
  myynti@palveluita.info
  puh: 0400800182

  © 2019 PalveluitaINFO. Kaikki oikeudet pidätetään

  Search